Κρατάτε τους δικούς σας ενημερωμένους

Πάντα να ενημερώνετε τους συγκάτοικους, τους φίλους και τα μέλη της οικογένειάς σας όταν σχεδιάζετε να βγείτε ραντεβού. Δώστε όλες τις πληροφορίες για το πού πηγαίνετε, με ποιον πηγαίνετε (μαζί με το όνομα του ραντεβού σας και το τηλέφωνό του) και πότε θα επιστρέψετε στο σπίτι. Αν κάτι αλλάξει σε ό,τι αφορά το πού βρίσκεστε κατά τη διάρκεια της βραδιάς, ειδοποιήστε τους άμεσα.

Μπορεί να ακούγεται λιγάκι υπερβολικό, αλλά αν κανείς δεν γνωρίζει ότι βρίσκεστε έξω, δεν θα ξέρουν αν πρέπει να ανησυχούν αν κάτι δεν πάει καλά. Θυμάστε την ταινία «127 ώρες»; Είναι περίπου η ίδια ιδέα.

Πηγαίνετε με το δικό σας μεταφορικό μέσον

Όταν πρόκειται να συναντήσετε κάποιον τον οποίο δεν γνωρίζετε πολύ καλά, είναι μια ιδέα που μπορεί να σας σώσει τη ζωή. Καλέστε ταξί ή πάρτε το δικό σας αμάξι. Όχι μόνο θα έχετε ένα γρήγορο τρόπο διαφυγής αν τα πράγματα γίνουν περίεργα, αλλά επίσης κρατάτε κρυφή τη διεύθυνσή σας από το ραντεβού σας.

Συναντηθείτε σε ασφαλές μέρος

Η χαλάρωση μπροστά στην τηλεόραση είναι διασκεδαστική, αλλά μην προσκαλέσετε ποτέ σπίτι σας κάποιον που δεν ξέρετε καλά, ή μην πάτε στο δικό του σπίτι. Συναντηθείτε κάπου κεντρικά, με πολλούς ανθρώπους τριγύρω. Ένα γνωστό εστιατόριο ή μια καφετέρια, σε κάποια ώρα που θα έχει κόσμο είναι εξαιρετική επιλογή.

Αυτό όχι μόνο θα μειώσει τις πιθανότητες να βρεθείτε σε μια κατάσταση που δεν θα είναι ασφαλής, αλλά θα υπάρχουν και άνθρωποι που θα σας θυμούνται σε αυτό το μέρος, αν σας συμβεί κάτι.