Για το καλοκαίρι μπορεί να ονειρεύεστε φυσικές ανταύγειες και μακριά μαλλιά που ανεμίζουν στον αέρα. Η πραγματικότητα είναι ότι ο καλοκαιρινός ήλιος και η υγρασία μπορούν να βλάψουν τα μαλλιά σας και να οδηγήσουν σε ξηρές, άχρωμες, σπασμένες, εύθραυστες ή κατσαρωμένες άκρες. Το φως του ήλιου μπορεί να είναι εξίσου επιζήμιο, όπως και το πιστολάκι. Τα φυσικά σγουρά μαλλιά είναι συχνά το μεγαλύτερο θύμα του καλοκαιριού σε ό,τι αφορά το φριζάρισμα. Εδώ έχουμε κάποια κόλπα και συμβουλές για το καλοκαίρι από την Ελισάβετ, την ειδική στην περιποίηση μαλλιών.

Ανεφοδιασμός σε προϊόντα ομορφιάς

Αποτρέψτε τον στατικό ηλεκτρισμό στα μαλλιά σας, βάζοντας μια κρέμα μαλλιών μετά από κάθε λούσιμο που προσθέτει υγρασία και λάμψη. Εναλλακτικά, εφαρμόστε μια κρέμα μαλλιών «που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα», μετά που θα τα στεγνώσετε με την πετσέτα. Τα προϊόντα που διαφημίζονται με λέξεις όπως «ανασύσταση» έχουν σχεδιαστεί για να προσθέτουν υγρασία στις μπούκλες σας. Αντίθετα, τα προϊόντα που δίνουν όγκο και γυαλάδα έχουν σχεδιαστεί για όγκο και λάμψη, αλλά δεν μπορούν να προσθέσουν υγρασία. Σιγουρευτείτε ότι διαβάζετε όλα τα συστατικά του προϊόντος μαλλιών.

Σταματήστε το στέγνωμα με το πιστολάκι

Αν συνήθως στεγνώνετε τα μαλλιά σας με το πιστολάκι ή χρησιμοποιείτε εργαλεία στάιλινγκ κάθε μέρα, προσπαθήστε να κάνετε ένα διάλειμμα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν μόνα τους και αποφύγετε τις μπούκλες για ένα πιο φυσικό στυλ. Αν πλέξετε τα μαλλιά σας σε κοτσίδες όσο ακόμα είναι βρεγμένα, όταν στεγνώσουν θα γίνουν υπέροχες μπούκλες. Άλλος ένας τρόπος για να σιγουρευτείτε ότι τα μαλλιά σας θα έχουν τέλεια, φυσική όψη, ζητήστε από τον κομμωτή σας να σας τα κόψει με τέτοιον τρόπο που να μπορούν να στεγνώνουν εύκολα μόνα τους.

Κρέμα μαλλιών για βαθιά ανάπλαση

Τα Σαββατοκύριακα ή το βράδυ, βάλτε λίγη κρέμα στις άκρες των μαλλιών σας ή όπου είναι πιο φριζαρισμένα. Πιάστε τα ή τυλίξτε τα με πλαστικό και κοιμηθείτε έτσι. Με αυτή τη μέθοδο, η υγρασία που λείπει και είναι υπεύθυνη για το φριζάρισμα θα αποκατασταθεί. Επίσης, οι βαριές κρέμες δεν θα βαραίνουν τα μαλλιά σας, αφού το κοντίσιονερ θα επικεντρωθεί μόνο στα προβληματικά σημεία.