Όσο ανεβαίνει η σεξουαλική διέγερση και ταξιδεύει προς τον οργασμό, η ευχαρίστηση είναι πιθανόν το μόνο πράγμα στο μυαλό σου. Δυστυχώς, για κάποιους ανθρώπους ο πόνος διακόπτει το πάρτι. Τουλάχιστον το 1% των ενηλίκων βιώνει τη λεγόμενη κεφαλαλγία ή αλλιώς ο «πονοκέφαλος του σεξ», δηλαδή τον πονοκέφαλο, που εμφανίζεται πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον οργασμό. Να λοιπόν τι πρέπει να μάθεις για αυτή την κατάσταση, που βασικά είναι η δυσάρεστη επιτομή της έξαψης.

Οι σεξουαλικοί πονοκέφαλοι εμφανίζονται αρκετές φορές σε σύντομο διάστημα ή εντελώς ξαφνικά. Μερικοί πρέπει να τους αντιμετωπίζουν συχνά, ενώ για άλλους συμβαίνει μόνο μια φορά στη ζωή τους. Ο πονοκέφαλος κατά τη διάρκεια του σεξ μπορεί να γίνει δυσάρεστη εμπειρία. Ευτυχώς, ακόμα και αν είναι επώδυνοι, τουλάχιστον δεν είναι επικίνδυνοι..

Η συντριπτική πλειονότητα των πονοκεφάλων σχετίζεται με τη σεξουαλική δραστηριότητα. Αλλά σε ένα μικρό ποσοστό των περιπτώσεων, αυτοί οι πονοκέφαλοι μπορούν να υποδεικνύουν μια υποκείμενη κατάσταση, όπως αιμορραγία, ανεύρυσμα του εγκεφάλου, εγκεφαλικό ή υποσκληρίδιο αιμάτωμα.

Οι άνδρες έχουν 3 με 4 φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να βιώσουν αυτό το επώδυνο φαινόμενο, μάλλον γιατί πολλοί άνδρες καταπονούν περισσότερο τον εαυτό τους στο σεξ. Το χαμηλό σάκχαρο επίσης μπορεί να παίζει ρόλο στην εμφάνιση του πονοκεφάλου, όπως και η ανεπάρκεια σε μαγνήσιο. Το ιστορικό ημικρανιών αποτελεί επίσης παράγοντα για την εμφάνιση των πονοκεφάλων του σεξ.

Αν εσύ ή ο αγαπημένος σου αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα, μπορείτε να τρώτε τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο, όπως αμύγδαλα και κάσιους, πράσινα λαχανικά, αβοκάντο και δημητριακά ολικής άλεσης. Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της πίεσης του αίματος και στην χρήση λιγότερου αλκοόλ.

Ανεξάρτητα από το τι είναι, όλοι όσοι έχουν πονοκέφαλο από το σεξ θα πρέπει να επισκεφτούν το γιατρό τους. Ακόμα και αν τα συμπτώματα είναι σαφή, είναι καλό να εξασφαλίσετε, ότι δεν πρόκειται για κάποια υποκείμενη κατάσταση. Υπάρχουν θεραπείες, που μπορεί να χρησιμοποιηθούν πριν τη σεξουαλική δραστηριότητα ή και σε καθημερινή βάση.