Με το καλοκαίρι να πλησιάζει, όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να ενεργοποιηθούν και να ξαναβρούν τη φόρμα τους με έντονη γυμναστική. Αλλά αν κάνετε απλά γυμναστική, μπορεί να μην έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε, και αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στις διατροφικές σας συνήθειες. Έχετε σκεφτεί μια δίαιτα αποτοξίνωσης για να δείτε αν κάτι τέτοιο κάνει τη διαφορά; Αν ναι, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε αν πραγματικά τη χρειάζεστε ή όχι, δεδομένου ότι τις δίαιτες αποτοξίνωσης δεν πρέπει να τις παίρνει κανείς ελαφριά. Εδώ είναι μερικές συμβουλές για να αποφασίσετε πότε μια δίαιτα αποτοξίνωσης είναι πραγματικά απαραίτητη.

Οι δίαιτες δεν είναι διασκεδαστικές

Οι περισσότεροι άνθρωποι μισούν τη λέξη «δίαιτα», επειδή νομίζουν ότι δίαιτα σημαίνει ότι πρέπει να απαλλαγούνε από ό, τι φαγητό αγαπούν και να τρώνε μόνο ψωμί ολικής αλέσεως και φυτικές ίνες. Δεν είναι έτσι! Η δίαιτα μπορεί να είναι διασκεδαστική και νόστιμη, αλλά θα πρέπει να βάλετε το σώμα και το μυαλό σας σε πρόγραμμα υγείας. Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι ψάχνουν μια γρήγορη αρχή για ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής σε συνδυασμό με ένα πρόγραμμα άσκησης, πολλοί θεωρούν ότι ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης είναι ένα σημείο εκκίνησης για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Οι δίαιτες αποτοξίνωσης δεν είναι προγράμματα διατροφής

Μια αποτοξίνωση δεν είναι πρόγραμμα διατροφής και δεν θα έπρεπε ποτέ να την αντιμετωπίζουμε έτσι. Είναι ένας τρόπος να επαναρυθμίσετε το σώμα σας, επιτρέποντάς του να αρχίσει να λειτουργεί και πάλι με έναν πιο καθαρό, πιο ήρεμο και πιο ισορροπημένο τρόπο. Μια αποτοξίνωση είναι ένας τέλειος τρόπος για να κάνετε μια γρήγορη αρχή σε δίαιτα (είτε για την καλοκαιρινή περίοδο είτε και πέρα από αυτήν) και ένας καλός τρόπος για να μπείτε σε έναν δρόμο για μια πιο ισορροπημένη ζωή και καλύτερη ευημερία – μακροπρόθεσμα.

Προσέχετε τις δίαιτες της μόδας

Πολλά δημοφιλή προγράμματα αποτοξίνωσης περιλαμβάνουν μια δίαιτα υγρών για τρεις ή περισσότερες μέρες, αλλά αυτές οι δίαιτες μπορεί να σας αφήσουν ανικανοποίητους, πεινασμένους και ευερέθιστους. Μια αποτοξίνωση δεν πρέπει ποτέ να σημαίνει λιμοκτονία ή πρόσληψη πολύ χαμηλών θερμίδων. Αντίθετα, ένα επιτυχημένο πρόγραμμα αποτοξίνωσης θα πρέπει να επαναρυθμίζει τον οργανισμό σας και να εφοδιάζει το σώμα σας με αγνή, ανόθευτη τροφή ως καύσιμο. Το σημείο στο οποίο πρέπει να επικεντρωθεί κανείς σε μια δίαιτα αποτοξίνωσης είναι το φρέσκο φαγητό, με θρεπτικά συστατικά, το οποίο στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε τρόφιμα φυτικής προέλευσης και περιορισμένες ζωτικές πρωτεΐνες.