Συχνά, με την ηλικία, εμφανίζονται κάλοι (κότσια) στα μεγάλα δάχτυλα του ποδιού. Αυτό το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο στις γυναίκες. Πέρα από το ότι χαλάει την αισθητική εμφάνιση, η εξέχουσα άρθρωση προκαλεί κι άλλα προβλήματα:

 • Πόνος
 • Αδυναμία να φορέσουμε παπούτσια που βρίσκονται στη μόδα

Φυσικά, εάν παραγγείλετε ένα ειδικό στερεωτικό, τότε η κατάσταση μπορεί να διορθωθεί (υπό την προϋπόθεση ότι χρησιμοποιείται τακτικά). Αυτό σημαίνει ότι η παραμόρφωση του βλαισού μέγα δακτύλου (κότσι) μπορεί να εξαλειφθεί αν εφαρμόσουμε το στερεωτικό Valgomed ανάμεσα στο μεγάλο και το δεύτερο δάκτυλο. Σε περίπου δύο εβδομάδες τα αποτελέσματα θα είναι ορατά.

Παραμόρφωση του ραιβού μέγα δακτύλου (κότσι): τι είναι;

Είναι η παραμόρφωση του μεγάλου δακτύλου, όπου η άρθρωση προεξέχει έντονα. Αυτό κάνει ένα άτομο, κατά τ’ άλλα υγιές, πρακτικά ανάπηρο. Η παραμόρφωση μπορεί να φτάσει τα 2,5 εκ. κάνοντας αδύνατον να φορέσουμε φυσιολογικά παπούτσια. Οι πιο συνηθισμένες αιτίες της πάθησης είναι:

 • ουρική αρθρίτιδα (ποδάγρα)
 • άβολα παπούτσια (συνήθως παπούτσια με λεπτή μύτη και ψηλά τακούνια)
 • κληρονομικότητα
 • αθλητικοί τραυματισμοί
 • πόδια που εκτίθενται σε χαμηλές θερμοκρασίες

Το στερεωτικό του μεγάλου δακτύλου Valgomed βοηθά στην αντιμετώπιση της εξέλιξης της νόσου. Η πάθηση ξεκινά με ένα ελαφρύ πρήξιμο κοντά στη βάση του μεγάλου δακτύλου προς τα πλάγια, το οποίο ενδέχεται να πονάει όταν πιέζεται. Τελικά, το κότσι μεγαλώνει σε μέγεθος, αρχίζει να πονάει, ειδικά όταν φοράτε παπούτσια, και το δάχτυλο αρχίζει να αποκλίνει από τον κεντρικό άξονα και να στρέφεται προς τα μέσα. Η κατάσταση μπορεί να γίνει περισσότερο περίπλοκη όταν η παραμόρφωση της άρθρωσης φθάνει σε τέτοιο βαθμό που το δάκτυλο σηκώνεται και «καβαλάει» το δεύτερο δάκτυλο. Σε αυτή την περίπτωση, το πόδι πονάει ακόμα και όταν δεν φοράτε παπούτσια.

Το δέρμα γίνεται τραχύ, σχηματίζει “φουσκάλες”, οι οποίες γεμίζουν με υγρό. Στο σημείο εμφανίζονται συχνά φλεγμονές, αλλά αν δεν αγνοήσετε τη νόσο, μπορεί να αντιμετωπιστεί με επιτυχία, αν ακολουθήσετε μια συντηρητική θεραπεία. Όταν το μεγάλο δάχτυλο αλλάξει θέση, επικαλύπτοντας τα άλλα, σχηματίζονται κάλοι και έχετε έντονους πόνους κατά το περπάτημα. Όλα αυτά όμως μπορούν να αποφευχθούν αν κάνετε έγκαιρη διόρθωση με το στερεωτικό Valgomed.

Ποιος πρέπει να προστατεύσει τα δάχτυλά του από τη συγκεκριμένη πάθηση;

Η άρθρωση του μεγάλου δακτύλου του παιδιού παραμορφώνεται συχνότερα σε ανθρώπους που φορούν μοντέρνα, στενά παπούτσια, που πιέζουν και παραμορφώνουν τα δάκτυλα των ποδιών. Υπάρχει επίσης ο κληρονομικός παράγοντας, όταν το ίδιο πρόβλημα έχει εμφανιστεί σε παλαιότερες γενιές της ίδιας οικογένειας. Η πλατυποδία μπορεί επίσης να προκαλέσει την παραμόρφωση του ραιβού μέγα δακτύλου (κότσι). Μπορεί επίσης να προκληθεί από προβλήματα στους νευρικούς ιστούς, την αποκαλούμενη παραλυτική παραμόρφωση. Σε αυτή την περίπτωση, παραγγείλετε το Valgomed το συντομότερο δυνατό. Οι κριτικές λένε ότι φορώντας ένα στερεωτικό, η νόσος γίνεται πολύ ευκολότερο να αντιμετωπιστεί.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα διαχωριστικά από σιλικόνη

Παρόλο που μπορείτε να φορέσετε οποιαδήποτε παπούτσια με το στερεωτικό, όταν αγοράζετε ένα νέο ζευγάρι, δοκιμάστε το μαζί με τη συσκευή, καθώς έτσι θα περπατάτε. Το στερεωτικό Valgomed είναι ανατομικό, προσκολλάται στενά στο πόδι και είναι εντελώς δυσδιάκριτο. Θα έχετε τη δυνατότητα να κινείστε ελεύθερα και να κάνετε τα αγαπημένα σας πράγματα, χωρίς να ενοχλείστε από τον πόνο.

Πρέπει να φοράτε το Valgomed στο μεγάλο δάκτυλο του ποδιού για τουλάχιστον 6 ώρες την ημέρα (10 ώρες θα ήταν το ιδανικό). Τα συμπτώματα αρχίζουν να υποχωρούν μετά από 2 εβδομάδες. Για να νιώσετε τα θεραπευτικά του αποτελέσματα, το στερεωτικό πρέπει να εφαρμοστεί σωστά στο πόδι. Για να γίνει αυτό, πρέπει να το εφαρμόσετε πρώτα προσεκτικά στο δάχτυλο και κατόπιν να το πιέσετε πάνω στο δέρμα.

Τι επίδραση έχει στο μεγάλο δάχτυλο;

Η χρήση αυτού του μαλακού ελαστικού πρώτα μειώνει και κατόπιν σταματά την εξέλιξη της παραμόρφωσης του μεγάλου δακτύλου. Η συσκευή είναι κατασκευασμένη από ανθεκτική υποαλλεργική σιλικόνη. Το στερεωτικό θα σας βοηθήσει να εξαλείψετε:

 • Φουσκάλες
 • Κάλους
 • Πόνο κατά το περπάτημα
 • Αντιαισθητικό κότσι

Μετά από ένα μήνα, θα δείτε ότι μειώνεται ο βαθμός παραμόρφωσης, ο πόνος εξαφανίζεται και τα όμορφα παπούτσια δεν σας κάνουν πια να νιώθετε άβολα. Το στερεωτικό κρατάει τα δάχτυλα στην κανονική τους θέση, χωρίς πίεση και τρίψιμο στην προεξέχουσα περιοχή.

Το Valgomed είναι αποτελεσματικό σε οποιοδήποτε στάδιο παραμόρφωσης, τόσο σε αρχικό όσο και σε προχωρημένο στάδιο. Είναι εύκολο και βολικό στη χρήση. Το προϊόν γίνεται όλο και πιο δημοφιλές σε όλο τον κόσμο. Τώρα διαθέσιμο και στην Ελλάδα!