Βρίσκονται πολλές αιτίες πίσω από την έλλειψη ποιοτικής ξεκούρασης, αλλά το μακιγιάζ σου δεν πρέπει να υποφέρει. Είτε χρειάζεται λίγο επιπλέον κονσίλερ, είτε μερικές διαφορετικές πινελιές στο καθημερινό σου μακιγιάζ, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μη φαίνεσαι πια κουρασμένη.

Απόφυγε Τις Σκούρες Σκιές

Όταν έχεις ξεκουραστεί λίγο ή καθόλου, το καλύτερο που έχεις να κάνεις για το μακιγιάζ σου είναι απλώς να μην το παρακάνεις.

Το σκούρο και smoky μακιγιάζ στα μάτια δεν είναι η καλύτερη επιλογή, όταν προσπαθείς να καλύψεις και να αποφύγεις την εμφάνιση των μαύρων κύκλων και του πρηξίματος. Βρες και κράτησε ένα φυσικό μακιγιάζ ματιών, που είναι καθαρό και φίνο με ουδέτερες σκιές και σβησμένο eyeliner. Δώσε καμπύλη στις βλεφαρίδες και βάλε αρκετές στρώσεις μάσκαρα μόνο στις πάνω βλεφαρίδες, προσθέτοντας όγκο και φωτίζοντας έτσι τα μάτια, κάνοντάς τα να φαίνονται πιο ξεκούραστα.

Εξαφανίστε Τους Μαύρους Κύκλους

Αν ξυπνάς με πρησμένα μάτια, ο καλύτερος τρόπος για να το αντιμετωπίσεις είναι να βάζεις ένα σέρουμ ματιών (προτιμώντας κάποιο με δροσιστικό αποτέλεσμα) κάτω από τα μάτια και περίμενε λίγα λεπτά πριν να βάλεις το κονσίλερ σου. Ένα πολύ συνηθισμένο λάθος των γυναικών είναι να βάζουν πολύ κονσίλερ, νομίζοντας, ότι όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο.

Λάθος. Δεν θες να έχεις «σπασμένο» κονσίλερ κάτω από τα μάτια, ειδικά αν είναι πρησμένα ή πολύ σκούρα, καθώς η υπερβολή με το κονσίλερ μπορεί να προσθέσει πολύ υλικό, κάνοντας το βαρύ για το πρόσωπο ή χειρότερα, το κονσίλερ αρχίζει να δημιουργεί λεπτές γραμμές. Κάντε μικρές τελείες με το κονσίλερ κάτω από τα μάτια και κάντε blending έως ότου έχετε την κάλυψη, που θέλετε.

Τόνισε Τα Ζυγωματικά Σου

Πρόσθεσε ένα απαλό άγγιγμα λάμψης στα ζυγωματικά, απλώνοντας κρεμώδες ρουζ στα μήλα και μετά κάνε blending με μια μικρή ποσότητα κρεμώδους highlighter, για λάμψη και φως. Μπορείς να κάνεις το blending με τα δάχτυλά σας ή με το πινέλο του μέικ απ, έως ότου έχεις ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Βάλε μόνο όσο highlighter χρειάζεται για να κάνεις το δέρμα σου να φαίνεται φρέσκο, αλλιώς θα φαίνεται λιπαρό και γυαλιστερό.

Απαλά Χείλη

Απόφυγε τα σκουρόχρωμα κραγιόν τις μέρες, που δεν έχεις κοιμηθεί, και διάλεξε ένα τόνο απαλού ροζ ή ροδακινί, για να δώσεις στα χείλη σου χρώμα, ενώ το τελικό αποτέλεσμα είναι φυσικό. Οι ζεστότεροι τόνοι είναι πάντα η καλύτερη επιλογή, αντίθετα με τα μωβ και τα φούξια.