Η καρδιακή προσβολή και η «ώρα της μαγείας»

Ως απόδειξη της σύνδεσης μεταξύ των συναισθημάτων μας και της καρδιάς μας, τα πρωινά της Δευτέρας είναι η πιο συνηθισμένη μέρα για τα εμφράγματα. Τα επίπεδα του άγχους είναι στο απόγειό τους την ημέρα μετά το Σαββατοκύριακο. Ακόμα και οι γιατροί αναφέρονται στη Δευτέρα το πρωί ως «ώρα της μαγείας», λόγω της αύξησης στις περιπτώσεις καρδιακής προσβολής.

Το «Σύνδρομο της Ραγισμένης Καρδιάς» είναι πραγματικό

Το ξέρετε ότι το «σύνδρομο της ραγισμένης καρδιάς» πραγματικά υπάρχει; Τα συμπτώματα είναι παρόμοια με εκείνα της καρδιακής προσβολής και μπορεί να περιλαμβάνουν πόνους στο στήθος, δύσπνοια, ταχυκαρδία και γενική αδυναμία. Δεν είναι περίεργο ότι οι γυναίκες είναι 7,5 φορές πιο πιθανό να αναπτύξουν το σύνδρομο της ραγισμένης καρδιάς απ’ ό,τι οι άντρες.

Θετικά βήματα για να μειώσετε το άγχος σας

Για να βελτιωθεί μακροπρόθεσμα η υγεία της καρδιάς σας, ξεκινήστε παίρνοντας μέτρα για να μειώσετε το άγχος στη ζωή σας. Απαιτητικές καταστάσεις βρίσκονται παντού γύρω μας, όπως για παράδειγμα σε ώρα κυκλοφοριακής αιχμής ή κατά τη διάρκεια ασθένειας ενός αγαπημένου μας προσώπου. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι που μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο το σώμα μας αντιδρά σε όλες αυτές τις περιστάσεις.